ТЕХНОЛОГИЯ:

Конструкция

Дървените сглобяеми къщи, които предлагаме са от американски тип с монолитно гредова редова конструкция. При този тип конструкция първо се изгражда дървената структура от греди и ребра като всичко се свързва монолитно като едно цяло.

За външните и вътрешни стени използваме вносен сух, калиброван и импрегниран дървен материал “SCHWEIGHOFER”, а гредоредите и покривните конструкции - от І качество български сушен и импрегниран дървен материал, добиван в Родопите.

Монолитната гредова конструкция, изпълнена с качествен и сух дървен материал със спазени всички принципи, и прецизно импрегниране – може да стане толкова здрава, че да трае стотици години.

Предимства на този тип дървени къщи:

 • възможност за наистина здрава, солидна и трайна дървена конструкция, която ще издържи поколения
 • позволява много яко и солидно закрепване за основата
 • клиентът може да види и да тества за влажност и наличие на плесен и дървояди по дървения материал своевременно, защото цялата конструкция е отворена и видима пред него до най-малкия детайл
 • никакви ограничения откъм дизайнерските и архитектурните решения

Външни стени и фасада

Магнезиевите плоскости, които използваме за външна обшивка на стените са нова технология, изобретена в САЩ след атентатите на 11 септември и започват да се използват масово за външна облицовка на обществени и жилищни сгради. С времето се доказват като най- здравия материал, изключително пожароустойчив и влагоустойчив и без конкуренция сред другите материали /OSB, гипсфазер/, които се използват за обшивка на стените. След магнезиевата плоскост полагаме фасадна топлоизолация от 5см EPS 15-18 кг/м³ ”AUSTROTHERM”, стъклофибърна мрежа със шпакловка и акрил- полимерна /дишаща/ мазилка “CAPAROL” с драскана или влачена структура /по избор на клиента/. От вътрешна стена полагаме изолация от 10 см минерална вата „KNAUF INSULATION Ecoroll” и затваряме с 2 пласта гипсокартинена плоскост 12,5 мм „KNAUF”.

Дебелината на външната стена в крайния завършек е 20 см.

Можем да предложим на клиента различен вид и дебелина на топлоизолационните материали.

Вътрешни стени

Вътрешните /преградни/ стени биват изграждани от дървени елементи /греди и ребра/, обшити от двете страни с по 2 пласта гипскартонени плоскости 12,5 мм „KNAUF” и положена изолация от 10 см минерална вата „KNAUF INSULATION Ecoroll”, като крайният завършек е гладка шпакловка и латекс „ЛЕКО”.

Тавани

Таванът представлява гредоред от дървени ребра с различно сечение /според конструктивния проект/, но най- често 5/15 см с положена изолация от 15 см минерална вата „KNAUF INSULATION Ecoroll”. Над гредоредната конструкция се полага 11 мм OSB 3 влагоустойчиви плоскости “KRONOPLY”, а под нея 1 пласт гипсокартонена плоскост 12,5 мм „KNAUF” на метални профили и окачвачи.

Покриви

Полагат се столиците, ребрата, клещите и поповете на покривната конструкция. Прави се обшивка с OSB 3 влагоустойчиви плоскости “KRONOPLY” или дъсчена обшивка /по желание на клиента/, полога се хидроизолация, челни дъски, отводняване с безшевни метални улуци, покриване със стандартни керамични „NEXE” или „KEBE” или битумни керемиди /по избор на клиента и в зависимост от проекта/.

Подови настилки

Всекидневна с трапезария и спални - ламиниран паркет 8 мм AC4 “KRONOSWISS”

Кухненски бокс, антрета, коридори, санитарни помещения, веранди и входни площадки – теракота или гранитогрес от „KAI GROUP”.

Дограма

Дограмата заложена в стандартния пакет е ПВЦ бяла 5 камерна „ПРОФИЛИНК”. Можем да поставим и други цветове ПВЦ дограма или дървена /по желание на клиента/, като в този случай цената подлежи на промяна.

Врати

Вътрешните врати са МДФ от „ИНТЕРПЛАСТ ГРУП”, а външната – метална.

Баня и тоалетна

Банята и тоалетна са изолирани с 2 пласта влагоустойчиви гипскартонени плоскости 12,5 мм „KNAUF” и облицовани с фаянсови плочки от „KAI GROUP”. В цената за сме включили и оборудването със санитария /моноблок, мивка и смесителна батерия/ от „VIDIMA”.

ЦЕНИ И СРОКОВЕ

Ние се гордеем с качеството на изпълнение, бързите срокове и атрактивните цени, на които можем да ви предложим висококачествен, красив и уютен дом.

Срокове:

Срокът за изграждането на една сглобяема къща от американски тип зависи от нейната квадратура, сложността на изпълнение и климатичните условия в момента на строеж. Ориентировъчен срок за изграждането на сглобяема къща с РЗП 100 м² на един етаж "ДО КЛЮЧ" е 60 календарни дни.

Цени:

700 лв./м² "ДО КЛЮЧ" след положена фундаментна плоча. Цените са с включено ДДС.

Забележка: Посочените цени включват материали, труд и транспорт и важат за територията на цялата страна.

Изпълняваме обекти в цялата страна и чужбина. Цени за строителство на сглобяеми къщи извън територията на страната се калкулират съобразно местоположението и са в евро спрямо българските. Извън страната работим единствено като фирма подизпълнител. Експорта на къщите за чужбина се извършва на готови заготвени елементи /панели/.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 1. Заготовка на материала.
 2. Транспорт на материалите до мястото на строеж.
 3. Строеж на сградата в следната степен на завършеност:
  1. Изграждане на дървена носеща конструкция /външни стени, вътрешни стени, гредоред и покривна конструкция/.
  2. Покрив – покривна дървена конструкция, „OSB 3” 15 мм или дъсчена обшивка, хидро- и пароизолация, керамични или битумни керемиди, отводняване с безшевни метални улуци, челни дъски /лакирани/, ламперия по стрехи /лакирана/, комин.
  3. Външни стени и фасади /отвън навътре/:
  4. - акрил- полимерна /дишаща/ мазилка с влачена или драскана структура;
   - шпакловка със стъклофибърна мрежа;
   - фасадна топлоизолация от EPS 50 мм;
   - външна обшивка с магнезиеви плоскости 10 см;
   - дървена носеща конструкция;
   - топлоизолация от минерална вата 10 см, положена в конструкцията;
   - 2 пласта гипсокартонени плоскости по 12,5 мм.
  5. Вътрешни стени:
  6. - 2 пласта гипсокартонени плоскости по 12,5 мм;
   - дървена носеща конструкция;
   - топлоизолация от минерална вата 10 см, положена в конструкцията;
   - фина шпакловка;
   - латекс.
  7. Тавани:
  8. - “OSB 3” 11 мм или дъсчена обшивка 20 мм;
   - гредоред;
   - топлоизолация от минерална вата 15 см, положена между гредореда;
   - 1 пласт гипсокартонени плоскости 12,5 мм;
   - фина шпакловка;
   - латекс.
  9. Дограма – PVC дограма /5- камерна, цвят бял/.
  10. Електрическа инсталация /напълно завършена/ - прекарани CBT кабели в гофрирани негорими тръби, ел, табло с предпазители, разклонителни кутии, конзолни кутии, монтирани ключове и контакти.
  11. ВиК инсталация /от полипропиленови тръби/ – напълно завършена.
  12. Изравнителна замазка.
  13. Подови настилки – ламиниран паркет AC4 8 мм, гранитогрес, теракота.
  14. Врати – външна метална; вътрешни – MDF.
  15. Баня и тоалетна – 2 пласта влагоустойчиви гипсокартонени плоскости по 12,5 мм, облицовка с фаянс и теракота
  16. Санитария – моноблок, мивка и смесителна батерия.
  17. Непокрита веранда /дървена пергола/, ако по проект има такава:
  18. - дървена пергола /лакирана/;
   - замазка;
   - настилка от камък или гранитогрес.
  19. Покрита веранда, ако по проект има такава:
  20. - покрив над веранда;
   - колони и сачак, грундирани или лакирани;
   - замазка;
   - настилка от камък или гранитогрес.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 1. Проект, който може да бъде изготвен от нас или предоставен от клиента.
 2. Фундамент на сградата. Ние също можем да изпълним основите на цена, която ще бъде определена след запознаване с работния проект.
 3. Допълнителни дейности като: фасадни облицовки, колонни арки, гаражни врати, вертикална планировка, външни връзки, отоплителни инсталации, барбекю и др.